Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maandag – Rodekool met pruimen en noten

maandag-rodekool-met-pruimen-en-noten.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 685 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
3 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
600 g rodekool, in reepjes
200 g gedroogde pruimen
75 ml ketjap manis
150 g gezouten cashewnoten
200 ml melk

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui. Bak de rodekool in 6 min. al omscheppend beetgaar. Voeg de pruimen en de ketjap toe en bak nog 2 min. Voeg de noten en peper naar smaak toe. Giet de aardappelen af. Doe de melk bij de aardappelen in de pan en stamp tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over 4 borden en schep er de rodekoolroerbak op.

Tip Maak de puree ook eens met kokosmelk.

Ook interessant