Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Rode koolstamppot met mango

maandag-rode-koolstamppot-met-mango.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
1 grote pot rode kool (700 g)
2 el olijfolie
300 g runderchipolata
1 blik mangoschijven (425 g), uitgelekt
50 g walnoten, grof gebroken

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de rode kool. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de runderworstjes in 6 min. bruin en gaar. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en naar wens een scheut van de mangosiroop tot een smeuïge puree. Schep er de rode kool, de mango en de walnoten door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de runderchipolata bij.

Ook interessant