Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Ratatouille met pestovis

maandag-ratatouille-met-pestovis.jpg

Categorie: vis Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 405 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 el pesto
5 el olijfolie
400 g koolvisfilet
700 g krieltjes
1 ui, grof gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
4 tomaten, in partjes
2 el tijmblaadjes

Bereiding
Meng de pesto met 1 el olijfolie en peper naar smaak. Besmeer de visfilet met de pestomarinade. Kook in een bodem water met zout de krieltjes in 10 min. gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de ui met de knoflook 2 min. Voeg de aubergine toe en bak 1-2 min. Voeg de courgette en de tomaat toe en bak de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de visfilet in 3-4 min. per kant gaar. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak aan de ratatouille toe. Verdeel de pestovis met de ratatouille over 4 borden en schep er de krieltjes bij.

Ook interessant