Eten

Maandag – Preischotel met gehakt

maandag-preischotel-met-gehakt.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 695 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

3 stuks prei, in stukken van 12 cm
25 g boter
1 ui, gesnipperd
300 g rundergehakt
1 blikje ananasstukjes (227 g)
1 beker crème fraîche (200 g)
75 g geraspte jongbelegen kaas
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de prei in 10-12 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak met zout en peper rul. Giet de ananasstukjes af en vang de siroop op. Schep de ananas door het gehakt. Meng 3 el opgevangen siroop met de kaas en zout en peper door de crème fraîche. Laat de prei goed uitlekken en leg in de ovenschaal. Schep het gehakt erop. Verdeel de room erover en bak in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin. Kook intussen de aardappelen in water met zout gaar. Serveer de preischotel met de gekookte aardappelen.

Ook interessant