Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

maandag-ovenschotel-van-ratatouille-aardappelen-en-kaas.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 486 kcal p.p.)

• 1 kg aardappelen, geschild in dunne plakjes
• 1 tl bouillonpoeder
• 1 aubergine, in blokjes van 2 cm
• 2 courgettes
• 2 middelgrote uien, gesnipperd
• 4 teentjes knoflook, gesnipperd
• 4 el Becel Keuken vloeibaar
• 0,5 el gedroogde Provençaalse kruiden
• 400 g tomatensaus voor pasta
• 100 g 20+ Goudse kaas
• ovenschaal 3 liter, ingevet

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de aardappelen met de bouillonpoeder in 10 min. gaar. Voeg 3 el vloeibare margarine toe aan de wok en wacht totdat de grote belletjes beginnen te verdwijnen. Voeg de uien, knoflook, aubergine en courgette toe. Roerbak 5 min. en roer dan de Provençaalse kruiden erdoor. Vet de ovenschotel in met 1 el vloeibare margarine. Leg de geroerbakte groente op de bodem, giet de tomatensaus erover en meng alles goed. Dek de groente af met de aardappelschijfjes en strooi de kaas erover. Bak 25 min. in de oven totdat de bovenkant lichtbruin is.

Tip: Becel Keuken vloeibaar bevat 3x meer Omega 3 dan een zelfde hoeveelheid gewone olijfolie.

Ook interessant