Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maandag: Ovenpasta met broccoli

maandag-ovenpasta-met-broccoli.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 515 kcal p.p.)

300 g grote macaroni of penne
700 g broccoli, in roosjes
250 ml kookroom light
150 g pittige blauwaderkaas, in blokjes
2 tl gedroogde oregano
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Kook de broccoli in een bodem water met zout in 5 min. beetgaar. Verwarm in een steelpan de kookroom. Laat de kaas in de warme room zachtjes smelten. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de broccoli, de oregano en de helft van de kaassaus toe en meng voorzichtig. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal en schenk er de rest van de kaassaus over. Bak de pasta in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. lichtbruin. Serveer er nog een rucolasalade met olijfjes bij.

Ook interessant