Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Ovenhutspot met balletjes

maandag-ovenhutspot-met-balletjes.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 600 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Hollands

Ingrediënten
50 g boter
500 g hutspotgroenten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
350 g vegaballetjes
1 zakje jus met uitjes (24 g)
150 geraspte jongbelegen kaas
ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Bereidingswijze
Smelt in een pan 25 g boter. Fruit de ui. Voeg de wortel toe en bak 1 min. mee. Leg de aardappelen erop. Voeg een snuf zout en voldoende water toe tot alles net onder staat. Kook de aardappelen met de groenten in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de vegaballetjes 4 min. Schep ze in een ovenschaal. Schenk 250 ml koud water met de jusmix in de pan en breng al roerende aan de kook.

Laat de jus 1 min. koken en schenk over de balletjes. Giet de aardappelen en groenten af en vang een kop kookvocht op. Stamp met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er 100 g kaas en zout en peper naar smaak door. Verdeel de hutspot over de balletjes. Bestrooi met de resterende 50 g kaas. Gratineer de hutspot in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel.

Ook interessant