Moussaka met gehakt HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 665 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Grieks
5 el olijfolie
2 aubergines, in plakjes
1 pak mix voor moussaka
300 g rundergehakt
250 ml melk
400 g tomaten, in plakjes
1 zakje aardappelschijfjes (450 g, koelvers)
1 ei
75 g geraspte kaas
4 eenpersoonsovenschalen
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bak in een koekenpan in 4 el olijfolie de aubergine bruin. Bak intussen in een andere koekenpan in de laatste el olijfolie het gehakt rul. Voeg de groenten- en kruidenmix, de melk en 200 ml water toe en bak nog 2 min. Maak in de ovenschaaltjes lagen van de aubergine, aardappel, tomaat en het gehakt. Meng de sausmix met het ei, de kaas en 250 ml water. Schenk over de moussaka’s. Bak ze in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.