Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 5 Donderdag – Lasagne met bloemkool

maandag-lasagne-met-bloemkool.jpg

Lasagne met bloemkool || HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 500 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

1 bloemkool, in roosjes
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 pakken gezeefde tomaten (à 500 g)
1 pak lasagnebladen (250 g)
1 rode paprika, in ringen
1 bol mozzarella, in plakjes
1 tl gedroogde oregano
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd de bloemkoolroosjes in plakjes. Kook de bloemkool 5 min. en giet af. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen en beleg met bloemkool. Schep er weer wat tomatensaus over. Herhaal dit met de rest van de lasagne, bloemkool en saus. Eindig met een laag tomatensaus. Verdeel er de paprika, de mozzarella en de oregano over. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.

Ook interessant