Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maandag – Koolraapschotel met rookworst

maandag-koolraapschotel-met-rookworst.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 695 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
50 g boter
2 uien, gesnipperd
500 g koolraap (koelvers)
1 rookworst (275 g), in plakjes
125 g crème fraîche
1 potje appelmoes (360 g)
2 el paneermeel
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Fruit de ui. Bak de koolraap 5 min. mee zonder te kleuren. Schep er de crème fraîche met de worst en zout en peper (of 2 tl mosterd) naar smaak door. Schep de koolraap in de ovenschotel. Giet de aardappelen af en stamp ze met de appelmoes tot een smeuïge puree. Schep op de koolraap en strijk glad. Verdeel er de paneermeel en de laatste 25 g boter in vlokjes over. Bak de koolraapschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig.

Ook interessant