Eten

maandag – Kipwok met ketjapsaus

maandag-kipwok-met-ketjapsaus.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Oosters

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 485 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g witte rijst
1 el sesamzaad.
2 el (wok)olie
300 g kipfilet, in reepjes
1 rode paprika, in blokjes
250 g champignons, gehalveerd
250 g peultjes, schoongemaakt
5 el Go-tan Echte ketjap – ui (fles 300 ml)

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Verhit in een wok de olie. Roerbak de kipfilet in 3 min. bruin. Voeg de groenten toe en bak ze al omscheppend in 4 min. beetgaar. Schep de ketjap en peper naar smaak erdoor. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep er de kipwok op en bestrooi met het sesamzaad.

Go-Tan Echte Ketjap


Verkrijgbaar in vier smaken: zoet, verse ui, verse rode peper en verse gember. De smaak en dikke structuur bieden veel gebruiksmogelijkheden: als smaakmaker over ge-rechten en als ingrediënt in sauzen en marinades.
www.go-tan.nl

Ook interessant