Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 1 maandag – Kip uit de braadzak met courgette

maandag-kip-uit-de-braadzak-met-courgette.jpg

Kip uit de braadzak met courgette HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 60 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Mediterraan

Ingrediënten
600 g kipdrumsticks
125 g gerookte spekreepjes
3 uien, in partjes
1 courgette, in stukken van 2 cm
1 zakje braadstomen kip provençaal (34 g)
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
ovenschaal

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Doe de drumsticks met de spekreepjes, de uien, de courgette en het zakje kruidenmix in de braadzak. Sluit en schud de zak volgens de aanwijzingen. Leg de braadzak in een ovenschaal. Schuif de schaal onder in de oven en braad de kip in 60 min. gaar. Kook na 40 min. de aardappelen in water met zout gaar. Verdeel de kip met de groenten en het braadvocht over 4 borden. Schep er de aardappelen bij.

Ook interessant