Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maandag – Hollandse groentensoep met balletjes

maandag.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 490 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands


Ingrediënten:

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 g boerensoepgroenten (koelvers)
1,5 l vleesbouillon (pot of tablet)
250 g rundersoepballetjes
8 sneetjes wit casinobrood
4 plakjes jonge kaas
mosterd

Bereidingswijze:
Verhit in een wok de olijfolie. Bak de ui met de soepgroenten 3 min. al omscheppend. Schenk de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg de soepballetjes toe en kook ze in de soep in 8 min. gaar. Verwarm intussen het tostiapparaat. Beleg 4 sneetjes brood met de kaas. Besmeer de kaas met mosterd naar smaak en dek af met de laatste sneetjes brood. Bak de tosti’s in het tostiapparaat. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Serveer met de mosterdtosti’s.

Tip Vervang voor kinderen de mosterd door ketchup.

Ook interessant