1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
50 g boter + extra
150 g baconreepjes
1 rode en/of gele paprika, in reepjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pot HAK Hollandse Bruine Bonen
(720 g), uitgelekt
150 ml halfvolle melk
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit in een pan 25 g boter. Bak de baconreepjes uit. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schep er de bruine bonen met zout en peper naar smaak door. Stoof de bonenschotel 6-8 min. zachtjes.Stamp de afgegoten aardappelen, 25 g boter en de (verwarmde) melk en tot een smeuïge puree. Schep de bonenschotel in de oven-schaal. Dek af met de aardappelpuree en ver-deel er nog een paar extra vlokjes boter over. Bak de bonenschotel in de voorverwarmde oven (200 oC) in 25-30 min. lichtbruin en gaar.
HAK Bruine Bonen
HAK Bruine Bonen zijn heerlijk vol van smaak & hartstikke gezond.
Ze zijn eiwitrijk, vezelrijk en bovendien vetarm! Kijk voor lekkere, makkelijke recepten op www.hak.nl