Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Groenterijst met gebakken rookworst

maandag-groenterijst-met-gebakken-rookworst.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 645 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
1 rookworst (350 g)
3 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g roerbakgroenten met champignons (koelvers)
piccalilly, voor erbij

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen 5 min. Snijd de worst in schuine plakjes. Verhit in een wok 1,5 el olie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de roerbakgroenten toe en bak al omscheppend in 5 min. knapperig gaar. Verhit de resterende 1,5 el olie in een koekenpan en bak de plakjes worst bruin en knapperig. Giet de rijst af. Bak de rijst al omscheppend 1-2 min. met de groenten mee. Verdeel de rijst over 4 diep borden en leg er de plakjes rookworst bij. Lekker met piccalilly.

Ook interessant