HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 615 kcal p.p.)
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
4 ribkarbonades
100 g crèmepaté
4 el olijfolie
700 g sperziebonen, schoongemaakt
1 ui, in halve ringen
6 pruimen, in kwarten
1 tl gemalen kaneel
– 4 cocktailprikkers
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Snijd de karbonades als een zakje in en vul met de paté. Sluit het vlees met een prikker en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de karbonades in 10 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet de aardappelen af en snijd ze in stukken. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelen in 6 min. goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Bak de pruimen 2 min. mee. Voeg de kaneel en 75 ml water toe. Verwarm nog 1 min. Leg de karbonades met de pruimen en kaneeljus op 4 borden. Serveer met de aardappelen en sperziebonen.