Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Gestoofde bleekselderij & erwten met spekjes

maandag-gestoofde-bleekselderij-erwten-met-spekjes.jpg

Categorie: vlees Keuken: Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 515 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
1 struik bleekselderij
1 el olijfolie
250 gerookte spekreepjes
75 ml groentebouillon
225 g doperwten (diepvries)
100 ml melk
2 el peterselie

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Schil de stengels van de bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in stukken van zo’n 6 cm. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de spekreepjes knapperig uit. Schep de bleekselderij erdoor en bak 3 min. Schenk de bouillon in de pan en stoof de bleekselderij 10 min. met de deksel op de pan. Schep er de erwten door en stoof nog 4-5 min. Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak aan de bleekselderij toe. Verdeel de puree over 4 borden en schep er de bleekselderij bij.

Ook interessant