Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Gepocheerde vis met een courgette/muntsaus en pasta

maandag-gepocheerde-vis-met-een-courgette-muntsaus-en-pasta.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbecelrecept/)

Categorie: vis Keuken: Italiaans

Hoofdgerecht (4 personen)
20 min. (ca. 585 kcal p.p.)

350 g groene tagliatelle
2,5 el bouillonpoeder
4 witvis- of zalmfilets (ca. 400 g)
3 courgettes (ca. 600 g) in halve plakjes van 0,5 cm
15 g verse munt (ca. 20 blaadjes, rest fijngehakt)
4 el Becel Keuken Vloeibaar
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 citroen, uitgeperst
4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
zwarte peper

Kook de pasta met 0,25 el bouillonpoeder i.p.v. zout .Kook 1 l water met 2 el bouillonpoeder, leg de vis erin. Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur uit. Laat 15 min. staan. Spuit de vloeibare margarine in een hete koekenpan en bak de ui 1 min. Roerbak de courgette nog eens 3 min. mee. Strooi er 0,25 el bouillonpoeder en zwarte peper over. Houdt 2/3 van de geroerbakte courgette apart. Voeg aan de rest 100 ml van het pocheervocht en de citroen toe, kook 2 min. Pureer tot een gladde saus. Roer de Blue Band Finesse en de fijngehakte muntblaadjes erdoor en breng op smaak met zwarte peper.
Verdeel de pasta en de geroerbakte courgette over 4 borden. Leg de vis naast de pasta. Schep de courgettesaus over de vis en de pasta en bestrooi met de rest van de muntblaadjes.

Tip: De ideale baktemperatuur van Becel vloeibaar is bereikt wanneer de grote belletjes beginnen te verdwijnen.

Ook interessant