Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 26 Maandag – Gehaktbal met aardappelpannetje

maandag-gehaktbal-met-aardappelpannetje.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 675 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg vastkokende aardappelen, geschild
50 g boter
4 gehaktballen
1 tl kerriepoeder
1 el basilicum, fijngehakt
3 el mayonaise
1 ui, gesnipperd
2 stuks prei, in ringen
1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
Amsterdamse uien

Snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in een bodem water met zout in 10 min. gaar. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bak de gehaktballen bruin aan. Voeg een scheutje water toe en braad ze in 15 min. gaar. Meng de kerriepoeder en het basilicum door de mayonaise. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de aardappelen in 5 min. goudbruin. Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 min. Voeg de maïs toe en bak nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het aardappelpannetje over 4 diepe borden. Leg er een gehaktbal bij en serveer met de kerrie-basilicummayonaise en Amsterdamse uien.

Ook interessant