Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Gegratineerde courgette met boerenkaas

maandag-gegratineerde-courgette-met-boerenkaas.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 495 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 courgettes
200 g crème fraîche
1 teen knoflook, geperst
100 g geraspte belegen boerenkaas
2 tl gedroogde provençaalse kruiden
700 g krieltjes (koelvers)
2 el olijfolie extra vierge
zeezout
ingevette ovenschaal of braadslede

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de steelaanzet van de courgettes en halveer ze in de lengte. Leg ze met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Meng de crème fraîche met de knoflook, de kaas en de kruiden. Schep het mengsel op de courgettes. Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de krieltjes in een bodem water met zout in 10 min. gaar. Giet ze af en schep ze om met de olijfolie en zeezout naar smaak. Leg op elk bord een halve courgette en schep er de krieltjes bij.

Ook interessant