Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Gebakken slibtong met kruidensaus

maandag-gebakken-slibtong-met-kruidensaus.jpg

Categorie: vis Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

25 MIN.
(ca. 475 kcal. p.p.)

• 1 ei, gekookt en fijngehakt
• 1 zoetzure augurk, fijngesneden
• 1 el kappertjes, fijngehakt
• 4 el fritessaus
• 4 el halfvolle yoghurt
• 4 el platte peterselie, fijngehakt
• 750 g krieltjes
• 600 g gekookte bieten
• 2 lente-uitjes
• 1 el kruidenazijn
• 1 tl suiker
• 4 slibtongen
• 3 el tarwebloem
• 3 el Becel Keuken vloeibaar

Meng het ei, de augurk, de kappertjes , de fritessaus, de yoghurt, de peterselie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Ontvel intussen de bietjes, schaaf ze in plakjes. Snij de lente ui in dunne ringetjes, schep ze om met de azijn en de suiker door de bieten en breng op smaak met peper en zout . Dep de vis droog, bestrooi ze met peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Bak ze in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin en gaar.

Serveer met het sausje, de bietensalade en de krieltjes. Garneer met peterselie.

Bertolli pastasaus in zak Kruidig is gemaakt volgens origineel Italiaans recept.
Een heerlijke pastasaus, op smaak gebracht met oregano en rozemarijn.

Ook interessant