Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Couscous met gehaktspies en kikkererwten

maandag-couscous-met-gehaktspies-en-kikkererwten.jpg

Categorie: vlees Keuken: Mediterraan

Hoofdgerecht / 4 pers.
20 min. (ca. 725 kcal p.p.)

300 g rundergehakt
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemalen kaneel
4 el olijfolie
300 g couscous
1 winterpeen (ca. 300 g), in halve plakjes
2 blikken kikkererwten (400 g), uitgelekt
2 tl gemalen komijn
3 el verse munt, fijngehakt
knoflooksaus
(saté)prikker

Maak het gehakt aan met de knoflook, de kaneel en zout en peper naar smaak. Vorm er vier worstjes van en steek er een prikker door. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de gehaktspiesen in 10-12 min. bruin en gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Bak de wortel 5 min. Bak de kikkererwten met de komijn 1 min. mee. Schep de couscous met de munt en zout en peper naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktspies en de knoflooksaus.

Ook interessant