Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 29 Maandag – Courgettetaart met ricotta & bacon

woensdag-courgettetaart-met-ricotta-bacon.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. + 35-40 OVENMIN. (ca. 795 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Mediterraan

3 el olijfolie
2 courgettes, in plakjes
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
150 g bacon (vleeswaren)
250 g ricotta
100 g geraspte jongbelegen kaas
1 ei, losgeklopt
2 el tijmblaadjes
quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet

Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de helft van de plakjes courgette 2 min. en schep ze op een bord. Bak in de resterende olijfolie de rest van de courgette. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Vouw overhangend deeg terug. Leg de bacon op de deegbodem. Klop de ricotta met de kaas en het ei glad. Meng de tijm erdoor en zout en peper naar smaak. Schep het mengsel op de bacon. Verdeel er de courgette over. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Ook interessant