Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Chinese fondue

maandag-chinese-fondue.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 440 kcal p.p.)

Categorie: vlees/vis
Keuken: Chinees

Ingrediënten
2 el (wok)olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 cm gemberwortel, in plakjes
1 rode peper, in reepjes
1 stengel citroengras (sereh), fijngesneden
1,5 l kippenbouillon
150 g eiermie
sojasaus
2-3 el limoensap
1/2 bosje koriander, fijngehakt
om te dippen: 300 g kipfiletblokjes, 300 g tilapiafilet in blokjes, 200 g garnalen, 200 g peultjes, 300 g broccoli, 1 rode paprika en 100 g aspergetips
fonduepan, metalen schepnetjes

Bereidingswijze
Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de knoflook, de gember, de peper en het citroengras. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur 10 min. trekken. Kook intussen de eiermie volgens de aanwijzingen en spoel koud. Breng de bouillon op smaak met sojasaus en limoensap.

Voeg de koriander toe en schenk de bouillon in de fonduepan. Gaar met het netje kip, vis en groenten in de bouillon. Verdeel aan het einde de mie over de kommen en schenk er de bouillon bij.

Tip
Serveer met een dip van 3 el sojasaus, 1 el honing, ringetjes rode peper, limoensap en sesamzaad naar smaak.

Ook interessant