Broccolistamppot met salami Categorie: vlees Keuken: Hollands
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 870 kcal p.p.)
Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
800 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
2 el pijnboompitten
1 el olijfolie
1 salami-worst (250 g), in plakken
200 ml crème fraîche
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoli toe. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de salami 3-4 min. Giet de aardappelen met de broccoli af. Stamp ze grof. Schep er de crème fraîche met de pijnboompitten en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot met de salami op 4 borden.