Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 12 Woensdag – Boerenkoolschotel met gehakt

maandag-boerenkoolschotel-met-gehakt.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 565 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
50 g boter
2 uien, gesnipperd
300 g half-om-half gehakt
500 g boerenkool (koelvers)
10 zongedroogde tomaatjes, gesneden
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
3 el paneermeel
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de boerenkool in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken; voeg een scheutje water toe. Schep de tomaatjes met zout en peper naar smaak erdoor. Schep de boerenkool in de ovenschaal. Leg er de aardappelschijfjes op. Bestrooi met het paneermeel en de resterende boter in vlokjes. Bak de boerenkoolschotel in 25 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant