Eten

maandag: Bloemkool en Broccoli gratin

maandag-bloemkool-en-broccoli-gratin.gif

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbluebandrecept/)

Categorie: vega Keuken: Hollands

Hoofdgerecht (4 personen)
30 min. (ca. 390 kcal p.p.)

600 g bloemkool, in roosjes
250 g broccoli in roosjes
3 el Becel vloeibare margarine
25 g bloem
250 ml halfvolle melk
4 el Calvé mayonaise
1-2 tl Dijon mosterd
50 g 30+ kaas, geraspt
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
zwarte peper

Kook de bloemkool in 5-6 min., voeg de broccoli toe en kook nog 3-4 min. Giet af.
Verhit de margarine en de bloem en meng tot een bal. Voeg de melk toe onder voortdurende roeren en breng aan de kook tot een gebonden saus ontstaat. Roer de mayonaise, mosterd en de helft van de kaassoorten door de saus en maak op smaak met peper.
Leg de groente in een ovenvaste schaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Zet de schaal onder een hete grill tot deze goudbruin is.

Tip: Vloeibare margarine spat bijna niet en is makkelijk te doseren dankzij de handige schenkfles met maat aanduiding.

Ook interessant