Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag: Ajam smoor met zoetzure komkommersalade

maandag-ajam-smoor-met-zoetzure-komkommersalade.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Indisch

Categorie: gevogelte
Keuken: Indisch

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 545 kcal p.p.)

Ingrediënten
275 g gele rijst
2 el zonnebloemolie
400 g kipfilet, in blokjes
400 g Chinese roerbakgroenten
100 g boemboe voor ajam smoor (bakje of zakje)
200 ml kokosmelk
1 komkommer
2 el wijnazijn
2 tl suiker

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een wok de olie. Bak de kipfilet bruin aan. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 2 min. al omscheppend. Voeg de boemboe en kokosmelk toe. Draai het vuur laag en stoof nog 10 min. Schaaf of snijd intussen de komkommer in plakjes of lange linten. Roer de suiker door de wijnazijn en schep er de komkommer door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst met de ajam smoor over 4 diepe borden en schep er de komkommersalade bij.

Een boemboe is een Indonesische pasta van kruiden en specerijen, fijngewreven in een zogenaamde tjobek. Je kunt zo’n mengsel makkelijk zelf maken maar een kant-en-klare boemboe is ook erg lekker én veel sneller.

Ook interessant