Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak er wat van!

igloonline.png

– In samenwerking met iglo –

Met beiden een volle boodschappentas met daarin iglo-diepvriesspinazie kregen culinair redacteur Colette Beyne van foodblog De keuken van Colette en foodvlogger Miss Foodgloss de opdracht de lekkerste spinazierecepten te maken.

Wat is joúw favoriete spinazie recept?

Stuur jouw favoriete spinazierecept in via redactie@margriet.nl of deel het via social media en gebruik de hashtags #watmaakjijervan #teamcolette. Dan maak je kans om op 12 maart 2016 in de Kookfabriek in Amsterdam samen met een vriend of vriendin deel te nemen aan de kook-battle tussen Colette en Miss Foodgloss. Je zit dan in team Colette. Daarnaast selecteren we tien extra winnaars die samen met een vriend of vriendin mogen aanmoedigen, meestemmen en proeven. Na de battle is er ook nog tijd om te koken.

Doe mee met de kook-battle!

In Margriet 3 vind je het eerste recept van Colette, haar risotto met spinazie en kip. Deze zalm-spinaziepakketjes zijn ook altijd een succes!

Colette:“Dit gerecht combineert een aantal ingrediënten waar ik graag mee kook: verse zalmfilet (of iglo zalmfilet), iglo diepvriesspinazie, tomaten, Provençaalse kruiden, Parmezaanse kaas en aardappelen. Dit alles verpakte ik in bakpapier, scheutje wijn erbij en hop de oven in. Het mooie van zulke pakketjes vind ik dat je bijna geen vet nodig hebt voor de bereiding, dus ze zijn lekker licht. Bovendien blijven alle smaken en geuren behouden. Het moment dat je zo’n pakketje openvouwt aan tafel! Doe dit wel met beleid, want er komt stoom bij vrij”.

Zalm-spinaziepakketjes uit de oven

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 zalmfilets zonder vel à 150 g (of iglo zalmfilet)
  • vers gemalen peper, zeezout
  • Provençaalse kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • in plakjes 600 g koel-verse, voorgekookte aardappelschijfjes
  • extra vierge olijfolie
  • 450 g spinazie à la crème (iglo, diepvries)
  • 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • droge witte wijn
  • 2 takken kleine trostomaten
  • paar takjes basilicum

M03advertorial Iglo pakketjesZó maak je het

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de zalmfilets in met peper, zout en Provençaalse kruiden naar smaak. Verdeel de knoflook over de zalm. Leg vier vellen bakpapier klaar. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van elk vel. Maak er peper en zout boven en leg de zalm erop. Druppel er wat olie over. Verwarm de iglo diepvriesspinazie tot dat deze ontdooid is, roer goed door en schep hem op de zalm. Bestrooi royaal met kaas. Vouw de pakketjes iets dicht en schenk er een scheutje wijn in. Vouw het papier zo dicht dat er geen vocht uit kan lopen. Leg ze op een bakplaat. Knip de takken van de tomaten in tweeën en leg ze in een ovenschaaltje. Bedruppel met wat olie. Bak de pakketjes en de tomaten 20 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen. Leg op vier verwarmde borden een pakketje en een takje tomaten. Vouw het bakpapier iets open en bestrooi de tomaten met basilicum. Bereidingstijd: ± 30 min. + 5 min. wachttijd.

Wist je dat…Spinazie à la crème 450g NL V

Spinazie de meest gegeten diepvriesgroente is? Iglo producten zijn al jaren op de markt en iedereen kent het. Het doet de meeste mensen ook denken aan vroeger toen ze nog klein waren (positieve herinneringen).

Kakelvers diepgevroren

Colette: “Een aantal jaren geleden bezocht ik een fabriek van iglo. Ik zag de spinazieblaadjes geoogst worden en kwam tegelijk met diezelfde blaadjes aan in de fabriek, waar ze na het wassen direct werden diepgevroren. Verser kan niet, dus alle vitamines – en de smaak – blijven optimaal behouden”.

Kijk voor meer informatie en weetjes op de website van iglo.

Download hier de actievoorwaarden.

Productie: colette beyne. styling: judith baehner. fotografie: eric van lokven. bereiding: goran todorovic. m.m.v. dille & kamille, xenos

Ook interessant