Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak zelf heerlijke speculaasbrokken

speculaas.jpg

Nu Sint en Piet weer in ons land zijn aangekomen,
is het tijd om heerlijk weg te dromen.
Van pepernoten, marsepein en andere koek.
Komt hij dit jaar ook bij jou op bezoek?
Heb je geen zin om op de Sint te wachten,
maar zit je wel naar wat lekkers te smachten?
Lees dan dit recept en ga aan de slag,
het zorgt zeker voor een leuke dag!

Speculaasbrokken

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 100 g ijskoude roomboter
  • 3 eetlepels melk
  • plasticfolie
  • bakpapier

Zo maak je het

  1. Zeef het bakmeel boven een kom en schep het om met basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een mespuntje zout.
  2. Voeg de boter toe en snijd met twee messen in het bloemmengsel tot kleine korrels.
  3. Kneed het met een koele hand snel tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is, kun je er wat melk door kneden.
  4. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  6. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een lap van 1-2 cm dik.
  7. Zet de speculaas in het midden van de oven en laat in ca. 35 min. gaar en bruin worden.
  8. Neem de speculaas uit de oven, laat afkoelen en breek in grove stukken.

Tip: Amandelen geven speculaas net iets extra’s.

Leg het deeg op een laagje amandelschaafsel of druk garneeramandelen in een mooi patroon in het deeg.

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn
button_ah_bestel_online

    • Vandaag besteld, morgen in huis
    • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
    • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Bak je liever kleine speculaasjes? Ook daarvoor hebben we een uitgebreid recept!

TIP: Tot en met 4 december zijn er in het Bakkerijmuseum ook speculaasworkshops te volgen. Kosten zijn € 25 p.p.

Ook interessant