Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak zelf croissants!

crois.png

Croissants mogen natuurlijk niet ontbreken als je in het weekend lekker lang wilt ontbijten. Margriet laat zien hoe je ze zelf maakt! 

Ingrediënten

500 gr bloem
240 gr water
30 gr verse gist
20 gr suiker
10 gr zout
200 gr boter

Bereiding

Maak een kuiltje in de bloem, giet het water erin en los de gist op. Schep de bloem langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en zet 40 minuten in de diepvries.

Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met bloem. Wrijf de boter met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast.

Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes uit en rol op tot een croissant. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 230°C en zet de croissants 20-25 minuten in de oven.

Filmpje

Bron: Njam.nl 

Ook interessant