Eten

Maak je eigen kruidenkaas

zelfgemaakte-kruidenkaas.png

Kruidenkaas kun je natuurlijk prima kant-en-klaar kopen, maar veel lekkerder is om het zelf te maken met verse kruiden.  

Wat heb je nodig?

– 150 g roomkaas
– 150 g roomboter
– 1 teen knoflook
– 1 el gesneden bieslook
– 1 handje bladpeterselie
– 1 tl zout
– 1 snufje peper
– ½ tl oregano

Zo maak je het!

Haal de roomboter en de roomkaas uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Pel de knoflook en hak deze zeer fijn. Was de bieslook en de peterselie en snijd deze fijn. Klop de roomboter met een mixer tot het wit wordt. Voeg hier dan de roomkaas aan toe en mix dit door elkaar. Voeg de knoflook en de overige kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra kruiden.

Leuk voor Pasen: Happy Easterbox

Met Pasen mag een uitgebreide – en graag gezonde – feestmaaltijd niet ontbreken. De Happy Easterbox van Streekbox helpt je daarbij. Deze box bestaat uit duurzame producten van hoge kwaliteit  plus een receptenboekje vol inspiratie voor de lekkerste gerechten.

De Happy Easterbox van Streekbox is in samenwerking met Margriet samengesteld. De boxen zijn voor 4 of 6 personen te verkrijgen. Klik hier voor meer informatie!

Ook interessant