Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak je eigen hazelnootpasta

hazelnootpasta-maken.png

Natuurlijk kun je voor die pot Nutella uit de supermarkt gaan, maar je geniet extra van je boterham als je ‘m besmeert met zelfgemaakte hazelnootpasta. Moeilijk te maken? Nee peanuts

Zelf hazelnootpasta maken is makkelijker dan je denkt. Je hoeft er niet veel tijd voor uit te trekken én je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Je kunt bij dit recept alleen niet zonder een keukenmachine of een krachtige staafmixer.

Dit heb je nodig:

  • 150 g hazelnoten
  • 25 g cacao
  • 25 g honing
  • 100 g pure chocolade
  • 50 ml zonnebloemolie

Zo maak je het:

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet helemaal bruin te worden. Hak ze daarna fijn (iets grover mag natuurlijk ook) in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwarm de honing in de magnetron. Doe daarna de warme honing samen met de zonnebloemolie en de cacao bij de gemalen hazelnoten en mix alles nogmaals met de keukenmachine.

Smelt vervolgens de chocolade. Dat kan in een steelpannetje of in de magnetron. Pas wel op dat de chocolade niet verbrandt. Voeg daarna de gesmolten chocolade bij het notenmengsel en mix alles nog even goed door elkaar.

Giet de pasta in schone potten. Je kunt de hazelnootpasta het best in de koelkast bewaren. Op die manier is je pasta ongeveer een week houdbaar.

Tip: je kunt de hazelnootpasta extra smeuïg maken door wat melk toe te voegen. 

Bron recept | Uit Paulines Keuken

Ook interessant