Eten

Dag 47 | Recept: bananenpannenkoeken

bananenpannenkoek.png

Bananenpannenkoeken: Claartje van Schröder van www.foodness.nl tipt ons om er een toren van te maken. 

Wat heb je nodig?

(2 personen | 15 minuten)

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl chiazaad
  • ½ tl bakpoeder
  • el kokossnippers

Zo maak je het!

Maak met een staafmixer een beslag van de bananen, eieren en het chiazaad. Verhit daarna een klein beetje kokos- of olijfolie in een koekenpan en giet met een grote lepel twee of drie kleine pannenkoekjes in de pan. Bak ze 2-4 minuten per kant totdat ze goudbruin kleuren. Als je ze klein houdt, is de kans groter dat de pannenkoekjes heel blijven bij het omdraaien. Herhaal tot het beslag op is. Bestrooi de pannenkoekjes met kokossnippers. De saus die je op de foto ziet bestaat uit 20 ml amandelmelk, een snufje cacao en een druppeltje honing. Een snufje kaneel door de saus of door het beslag van de pannenkoekjes is ook altijd een goed idee!

Tip van Claartje: als je een klein beetje bakpoeder (het bakpoeder van Dr. Oetker is glutenvrij) aan het beslag toeevoegt, worden de pannenkoekjes iets dikker en luchtiger, zoals je ze in de Verenigde Staten vaak ziet.

Meer snelle recepten?

Meer snelle recepten vind je in het nieuwe e-book van Claartje: FOODNESS FASTFOOD: 25 gezonde, snelle & makkelijke recepten. Hierin staan 25 gezonde recepten die allemaal binnen 20 minuten klaar zijn. Kosten: € 8,95, maar tot en met 14 november krijg je het boek voor de prijs van € 6,95.

 

Ook interessant