Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maak eens een pizzabodem van bloemkool!

pizza-met-bloemkooldeeg.png

Pizza’s kun je met verschillende ingrediënten beleggen, maar je kunt voor de bodem ook prima een heel andere basis gebruiken. Ooit aan bloemkool gedacht? Rens Kroes heeft in haar nieuwe boek Powerfood – van Friesland naar New York een heerlijk recept. 

Wat heb je nodig?

– 2 grote bloemkolen
– 2 eieren
– 1 tl rozemarijn, gedroogd
– 1 tl oregano, gedroogd
– snufje zeezout
– ½ tl zwarte peper

Benodigdheden
– blender of keukenmachine
– ovenschaal
– bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de roosjes van de bloemkolen en doe ze in de blender of keukenmachine. Spreid ongeveer 500 g gemalen bloemkool uit in een ovenschaal en zet ze in de oven. Hussel af en toe om. Klop ondertussen in een kom de eieren met een vork luchtig. Zet de oven na 30 min. uit en laat de bloemkool nog eens 30 min. in de oven staan met de deur op een kier. Haal uit de oven en doe de bloemkool in een schone theedoek. Breng de punten van de doek naar elkaar toe en draai de theedoek dicht. Draai de doek steeds strakker dicht en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Zet ondertussen de oven weer op 180ºC. Voeg de bloemkool samen met de overige ingrediënten bij de eieren in de kom. Kneed alles tot een grote, kleverige bal en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen een pizzabodem en zorg dat de rand wat hoger is. Zet de pizzabodem ca. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voor de topping kun je het zo gek maken als je wilt. Bak de pizza in 20 à 35 minuten af in de oven.

powerfoodMeer gezonde recepten?

Dit recept is afkomstig uit Powerfood van Friesland naar New York van Rens Kroes. In dit boek heeft Rens haar lievelingsrecepten gebundeld die ze heeft meegenomen uit Friesland en New York. € 19,99.

Fotografie Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio – Styling Lieke Heijn – Foodstyling Yvonne Jimmink & Jacqueline Pietrowski)

 

 

 

Wil je ook aan de slag? Bestel de ingrediënten hier online bij Albert Heijn
button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Ook interessant