Eten

Recepttip: Mediterrane rijstsalade van overgebleven rijst

rijstsalade.png

Rijst over? Zonde om het weg te gooien. Je maakt er snel deze mediterrane rijstsalade van! 

25 minuten + 30 minuten wachten
4 personen

Wat heb je nodig?

– 1 citroen
– ½ chorizoworst (125 g)
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika in kleine blokjes
– 1 gele paprike, in kleine blokjes
– 1 courgette, in kleine blokjes
– 1 kleine aubergine, in blokjes
– 1 eetlepel verse tijmblaadjes
– 400 g gekookte (zilvervlies)rijst

Zo maak je het!

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de chorizoblokjes in 4 minuten zachtjes knapperig. Schep ze op een bordje. Schep de ui, paprika’s, courgette en aubergine door het bakvet. Bak de groenten in 4-4 minuten op matig hoog vuur net gaar. Schep de tijmblaadjes met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Doe de gekookte rijst over in een wijde schaal en schep de warme groente en de chorizoblokjes erdoor. Laat de salade 30 minuten afkoelen tot lauwwarm. Overgebleven tijmblaadjes kun je na het maken van dit recept prima invriezen. Gebruik de groentenkliekjes (ui, paprika en/of courgette) voor het maken van een heerlijke ratatouille of pastasaus.

Ook interessant