Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lustopwekkend menu: strawberry feels forever

lustopwekkend-menu-strawberry-feels-forever.jpg

Dronken chocolademousse met in cointreau gemarineerde aardbeien zorgt voor een perfecte afsluiting van het diner.

Om helemaal in de romantische mood te komen, maak je natuurlijk het héle love menu!

Boodschappen
een paar tabletten pure chocolade
flink wat slagroom (meer dan 0,5 liter)
vier eieren (het wit ervan)
suiker
cognac
cointreau
aardbeien (of frambozen of bramen)

Bereiding
Begin een paar uur van tevoren met het marineren van de vruchten. Da’s heel eenvoudig. Doe ze in een kommetje of glas en zet ze onder de cointreau. Wil je een beetje zuinig doen neem dan een wekfles, dan heb je minder cointreau nodig als je hem af en toe keert.

Ook de mousse kun je het best een halve dag van tevoren maken, zodat hij lekker kan stijven in de koelkast. Scheid de eieren en doe ze in een schone kom. Klop het eiwit net zo lang tot je een stijve substantie krijg. Het eiwit moet in de kom blijven staan, als je je garde eruit trekt.

Klop nu een halve liter slagroom in een andere kom tot hij goed stijf is. Tijdens het kloppen meng je er ongeveer vijf eetlepels suiker door. Zet het allebei weg in de koelkast.

Zet een pan water op het vuur met daarop een platte schaal. Daar gooi je de chocoladerepen in (in ieder geval een halve kilo). Als het water kookt, zet je het laag. Je ziet de chocolade langzaam smelten. Daarna haal je de schaal van de pan af en laat hem afkoelen.

Nu komt het belangrijke moment. De chocolade moet lauw zijn. Je giet een borrelglas cognac in een keer bij de chocolade en begint dat als een dwaas te roeren. Zorg dat je een glas koud water bij de hand hebt, de chocolade kan ineens gaan klonteren of zelfs veranderen in één grote klont. Gooi er in dat geval wat water bij en blijf met de garde roeren tot je weer een vloeibare substantie hebt.

Daarna schep je eerst het geklopte eiwit door de chocolade tot je een mousse hebt in één kleur. Daarna schep je de slagroom erdoor en blijf je roeren tot je chocolademousse er ook echt als chocolademousse uitziet. Hij is misschien nog wat dun, maar een paar uur in de koelkast doet wonderen.


Bij het serveren doe je iets moois met de bolletjes chocolademousse en de vruchten. Kijk maar weer naar de foto.

Wil je ook voor je verwende vrienden of vegetarische vrienden een lekker maaltje bereiden? Het Dikke Vrienden Kookboek staat vol met recepten waarmee je alle soorten blij maakt. Op de website van Difbooks kun jij jouw exemplaar voor €24,90 bestellen. ISBN 9789490077167.

Fotograaf: René Bosch

Ook interessant