Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lustopwekkend menu: love soup

lustopwekkend-menu-love-soup.jpg

Om alvast in een romantische stemming te komen beginnen we dit menu met een love soepje met groene asperges, verse knoflook en geroosterde kersttomaatjes.

Om helemaal in de romantische mood te komen, maak je natuurlijk het héle love menu!

Boodschappen
1 bos dunne groene asperges
drie hele bollen verse knoflook
sap van 1 citroen
tuinkruidenbouillon
verse tijm
kwart liter kookroom
peper en zeezout
olijfolie
4-6 kersttomaatjes per bord
ui

Bereiding
Verwarm de oven op 225 graden (voor de tomaatjes straks).

Zet water op hoog vuur en doe er een snuf zout en de citroensap in. Breng het water aan de kook, want we gaan blancheren.

Snij het onderste gedeelte van de asperges af (tot waar je denkt dat ze niet lekker meer zijn) en schil de bovenkant tot onder de toppen. Gooi de asperges in het hete water, laat ze een minuut doorkoken (dit heet blancheren) en schep ze dan in een vergiet om ze vervolgens met koud water af te spoelen. Het kookvocht heb je straks nog nodig voor de soep.

Bak een gesnipperd uitje en de geschilde knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de kookroom toe en kieper het geheel in een blender of in de keukenmachine (met mes). Maak er een egale vloeistof van en doe die weer terug in de pan. Slap het geheel af met het kookvocht. De basis is nu klaar.


Doe de tomaatjes (die je met zout en peper hebt bestrooid) op een bakplaat in de oven tot de velletjes knappen. Die nu de hete soep op met daarin de halflauwe asperges en de hete tomaatjes. Maak er iets moois van (zie foto).

Wil je ook voor je verwende vrienden of vegetarische vrienden een lekker maaltje bereiden? Het Dikke Vrienden Kookboek van chef Arnold staat vol met recepten waarmee je alle soorten blij maakt. Op de website van Difbooks kun jij jouw exemplaar voor €24,90 bestellen. ISBN 9789490077167.

Fotograaf: René Bosch

Ook interessant