Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lustopwekkend menu: de ware Jacob

lustopwekkend-menu-de-ware-jacob.jpg

Om na de love soup even op adem te komen zijn hier een paar heerlijke coquilles met een spiegeltje vanille-beurre blanc op een hoopje zeewier.

Om helemaal in de romantische mood te komen, maak je natuurlijk het héle love menu!

Boodschappen
12 schone coquilles zonder schelp
Zeewier voor vier bedjes
1/5 pakje roomboter
50 ml crème fraîche
glas witte wijn
vanillestokje
peper en zout

Bereiding
Doe de wijn in een steelpan, voeg er wat peper en zout aan toe en roer de crème fraîche er doorheen. Krab het merg uit de binnenkant van een vanillestokje en doe dit door de saus. Laat het geheel voor de helft inkoken en smelt dan al kloppend met een vork de koude boter door de saus. Je hebt nu een beurre blanc.

De coquilles (ook wel jacobsschelpen, maar dan zonder schelp) hoef je alleen maar even heel kort aan twee kanten in een gloeiend hete grillpan te schroeien. Beetje bruin op de huid is klaar.

Leg een hoopje zeewier in het midden van het bord. Leg de coquilles daarop en giet de beurre blanc over een van de coquilles, zodat het op het bord stroomt.

Wil je ook voor je verwende vrienden of vegetarische vrienden een lekker maaltje bereiden? Het Dikke Vrienden Kookboek staat vol met recepten waarmee je alle soorten blij maakt. Op de website van Difbooks kun jij jouw exemplaar voor €24,90 bestellen. ISBN 9789490077167.

Fotograaf: René Bosch

Ook interessant