Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lustopwekkend eten?

lustopwekkend-eten.gif

Oesters, champagne, chocolade, eieren, asperges en honing. De link tussen bepaalde etenswaren en erotiek is al eeuwenoud. Casanova en Napoleon hadden het bijvoorbeeld al over de ‘kracht van de truffel’. En op internet vind je allerlei hapjes en drankjes met bekende en minder bekende ingrediënten die een boost zouden geven aan je libido. Maar is het waar? Werken sommige etenswaren echt als afrodisium of is het onzin?

Mythes over erotiserend eten
Helaas, het is nooit wetenschappelijk bewezen dat bepaalde voedingsmiddelen een erotiserende werking hebben. Net als beweringen dat amandel, granaatappel en het stofje arginine een goede erectie bevorderen. Onderzoeksinstituut EFSA onderzoekt producten met dit soort beweringen. Stuk voor stuk worden ze afgewezen omdat de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.

Toch blijven sommige mythes bestaan en sommige zie je nog steeds terug op internet of tv. Neem bijvoorbeeld de door Oprah Winfrey wereldberoemd gemaakte dr. Oz, die zweert bij “libido-boosters” zoals pompoenzaden, watermeloen, knoflook en bananen.

Wat wel werkt
Wat werkt dan wel om je geliefde in de juiste stemming te brengen? Creëer een romantische sfeer rondom het diner. Steek kaarsen aan, dek de tafel met mooi servies en mooi tafellinnen en zet een stemmig muziekje op. Kortom: schenk aandacht aan de setting, maar ook aan elkaar!

Wil je je geliefde verrassen met een smaakmakend menu? Probeer dan eens het Lustopwekkende menu op Vrouwonline met leuke gerechten als love soup, de ware jacob en lord love a duck.

Bron: Voedingscentrum
Rianne Wijnhoven

Ook interessant