Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een lust voor het oog: ijsjes met eetbare bloemen

bloemenijsjes.jpg

Ze zijn niet alleen lekker, deze bloemenijsjes, ze zien er ook uit om op te eten. Letterlijk, want in deze ijsjes zitten eetbare bloemen. En het leuke is: je maakt ze ook nog eens in een handomdraai zelf.

Eetbare bloemen zijn op speciale wijze geproduceerd zodat we ze veilig kunnen eten. Je kunt ze kopen op internet, maar je vindt ze ook steeds vaker bij de fruit- of groenteboer. De gewone (snij)bloemen en planten die je in de bloemenwinkel koopt, kun je beter niet eten. Sommige bloemen zijn zelfs giftig.

Dit heb je nodig

Voor dit zomerse recept van mooiwatbloemendoen.nl kun je alle soorten eetbare bloemen gebruiken. Dit heb je verder nodig:
– vlierbloesemsiroop (of een andere siroop met een lichte kleur, anders zie je de bloemetjes niet goed)
– water
– ijsvormpjes
– eetbare bloemen naar wens en smaak

Zo maak je ijsjes met eetbare bloemen

Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij. Giet de lichtgekleurde limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek het houten stokje erdoor. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden. Tip voor daarna: houd de ijsjes even onder een warme straal water als je ze uit de vorm wilt halen, dan laten ze veel gemakkelijker los.

Kijk voor nog meer zomerse recepten op Margriet.nl/koken.

Lees ook

Bekijk ook

Zo krijg je een avocado in tien minuten rijp.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant