Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker lunch recept: tosti met brie, mosterd en cranberrycompote

3-margriet-wk41-9448.jpg

Deze tosti brie met mosterd en cranberrycompote is verassend lekker en perfect voor wie eens wat anders wil dan een tosti ham/kaas. De combi van romige brie met frisse cranberries en pittige mosterd is echt goddelijk.

Als tussendoortje of voor een uitgebreide lunch met vriendinnen… Jij kiest! Heel makkelijk: deze tosti hoef je niet tussen het tosti ijzer te proppen. Je legt ze namelijk gewoon in de oven onder de gril. Zo blijven ze mooi luchtig, zien ze er prachtig uit en kun je er er een flinke partij in één keer maken. Wordtdeze tosti brie jouw nieuwe favoriet?

Dit heb je nodig(2 personen):

  • 4 dikke (met de hand gesneden) witte boterhammen
  • 250 g rijpe roombrie, in dikke plakken
  • 4 el honingmosterd
  • 2 el cranberrycompote (potje)
  • 50 g frisée

Bereidingswijze tosti met brie, mosterd en cranberrycompote:

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Gril de boterhammen in een paar minuten aan één kant goudbruin.
  3. Beleg de niet-gegrilde kant van twee boterhammen met de brie.
  4. Zet onder de grill tot de brie gaat smelten.
  5. Bestrijk de niet-gegrilde kant van de andere twee boterhammen met een dikke laag honingmosterd.
  6. Leg wat plukjes frisée op de brie, lepel er cranberrycompote over en leg de met mosterd bestreken boterhammen er, met de gegrilde kant boven, op.
  7. Snijd de boterhammen kruislings door, zet ze vast met een prikker en serveer direct.

Bereidingsduur brie tosti met mosterd en cranberrycompote: ± 10 min. + ± 3-4 min. grilltijd.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Maarten van der Wal
Receptuur | Beanca de Goede

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant