Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: luchtig limoncellotaartje met frambozen

limoncellotaartje-margriet.jpg

Snel klaar, licht én superlekker zijn deze taartjes met een bodem van eierkoek besprenkeld met limoncello. De topping van het limoncellotaartje bestaat uit opgeklopte aquafaba met frambozenpuree.

Benodigdheden 4 stuks:

  • 4 eierkoeken
  • 8 tl limoncello
  • 300 g (diepvries)frambozen
  • sap van ½ citroen
  • 8 el aquafaba*
  • 6 el poedersuiker
  • Een paar munt- of basilicumblaadjes, fijngesneden

Extra nodig: handmixer met gardes, spuitzak met glad mondstuk

Bereidingswijze:

  1. Leg de eierkoeken met de onderkant naar boven en besprenkel met 2 tl limoncello per eierkoek.
  2. Druk ⅔ van de frambozen door een zeef.
  3. Bestrijk elke eierkoek met 1 el frambozenpuree maar houd rondom 1 cm van de rand vrij. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Maak alle attributen om de aquafaba mee te kloppen (gardes, metalen kom) vetvrij met een beetje citroensap.
  5. Doe de aquafaba in de kom en voeg poedersuiker en 1-2 tl citroensap toe.
  6. Klop het geheel met de mixer in zeker 15 min. tot stevige pieken.
  7. Neem de eierkoeken uit de koelkast en schep op elke eierkoek een toef opgeklopte aquafaba.
  8. Verdeel over de hele koek. Strijk de rest van de frambozenpuree in ‘strepen’ (met afstand) aan de binnenkant van een spuitzak en vul met de rest van de opgeklopte aquafaba.
  9. Spuit toefjes aquafaba langs de rand van de koeken, spuit nog een laagje in het midden en leg daarop 3 frambozen. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 20 min.

*Aquafaba is het kookwater dat overblijft na het koken van rauwe kikkererwten. Je kunt ook het vocht uit een blik kikkererwten (neem die van AH met 0% toegevoegd zout) opvangen en samen met poedersuiker en citroensap (voor extra stevigheid) opkloppen tot een stevige, glanzende massa, vergelijkbaar met opgeklopt eiwit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    


Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-51. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Receptuur | Gees van Asperen
Beeld | Getty Images

Ook interessant