Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Limoncello recept

limoncello.jpg

Met dit warme weer willen we de zon zo lang mogelijk vasthouden natuurlijk. Geen betere manier om dat te doen dan door verse citroenen te vangen in een fles. Met dit limoncello recept kan het niet mislukken!

Met dit warme weer willen we de zon zo lang mogelijk vasthouden natuurlijk. Geen betere manier om dat te doen dan door verse citroenen te vangen in een fles. Met dit limoncello recept kan het niet mislukken!

Limoncello recept

Ingrediënten

– 5 biologische citroenen met dikke schil. Niet-biologische citroenen zijn bewerkt met bestrijdingsmiddelen en zijn daarom niet geschikt.

– 1 liter zuivere alcohol van minimaal 90 procent. Dit is lastig te krijgen in Nederland (je kunt het kopen bij groothandels maar dit is erg prijzig). Als alternatief kun je wodka gebruiken. Over de grens is de pure alcohol makkelijker te krijgen. Het leukste is natuurlijk om tijdens een vakantie in Italië een voorraadje mee te nemen.

– 500 gr witte kristalsuiker

– 2 liter water

Bereiding
Borstel de citroenen goed schoon en schil ze met een dunschiller. Het is belangrijk dat je alleen de gele schil gebruikt en niet het bittere witte gedeelte.

Stop de schillen in een wekpot en giet er de pure alcohol overheen. Laat dit twee weken trekken op een donkere, koele plek.

Breng het water aan de kook en los er al roerend de suiker in op. Voeg de afgekoelde siroop toe aan de alcohol.

Filter de likeur door een koffiefilter of theedoek en giet het in flessen.

Ook interessant