Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voor op de paastafel: frisse limoncello-meringuetaart

limoncello-meringuetaart.jpg

Loopt het water jou ook spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke limoncello-meringuetaart? Door de heerlijke combinatie van de zoete amarettikoekjes en frisse limoncello, zet je met deze taart zo de lente op tafel. Kortom: een perfect recept voor Pasen.

En de taart is helemaal niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten

Voor 8-10 personen

Toch liever worteltaart?
Paasrecept: plantaardige worteltaart met walnoten

Zo maak je de limoncello-meringuetaart

  1. Verkruimel de Amarettikoekjes in een keukenmachine.
  2. Smelt 100 gram roomboter in een pan en meng die met de koekkruimels en de Crema di Mandorle.
  3. Druk het mengsel plat op de bodem van een bakvorm (Ø 24 centimeter) en laat opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm 100 milliliter Limoncello-azijn met het sinaasappelsap en 100 gram roomboter.
  5. Splits de eieren, meng drie eierdooiers met 50 gram suiker en voeg het nog warme azijnmengsel daaraan toe.
  6. Roer het geheel au bain-marie tot er een dikke crème ontstaat. Laat die vervolgens afkoelen in de koelkast.
  7. Klop de gesplitste eiwitten samen met 100 gram suiker los.
  8. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de Limoncello-crème op.
  9. Verdeel de losgeklopte eiwitten over de taart en brand die tot slot mooi bruin met een brander.

Als dat geen brunch, lunch of diner op z’n paasbest wordt…

Bron | Oil & Vinegar
Beeld | Oil & Vinegar

Margriet 14 ligt nu in de winkel! In dit Pasen-nummer vind je daarnaast ook de lekkerste recepten en leukste DIY’s voor Pasen, lente-fietsroutes door heel Nederland, tien pagina’s puzzelen, een 4-weken krachtplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant