Eten

Limonade deluxe: aardbeien en frambozen met munt

aarbei-framboos-1-jpg.jpg

Zelfgemaakte limonadesiroop is heel leuk om te maken. En niet alleen geschikt als een heerlijke dorstlesser. Het is ook een smakelijke blikvanger op een dessert.

Benodigdheden voor aardbeien-frambozensiroop met munt:
• 500 g aardbeien
• 250 g frambozen
• 10 muntblaadjes, gekneusd
• Suiker

Het recept:
• Pers het sap uit de aardbeien en de frambozen in de sapcentrifuge, of maal het fijn in een keukenmachine.
• Laat het in dat laatste geval minstens 2 uur uitlekken in een zeef bekleed met een kaas- of theedoek.
• Knijp dan in de rest van het sap uit het fruit.
• Breng het fruitsap met een even groot deel suiker (100 g suiker op 100 ml sap) en de gekneusde muntblaadjes tegen de kook aan.
• Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost.
• Zeef de muntblaadjes uit de siroop en laat deze afkoelen tot gebruik.
• Wilt u hem bewaren, schenk de siroop dan in een schone fles of pot*.

Bereidingstijd: ± 20 min. (+ 2 uur uitlekken)

Serveeridee: leng de siroop aan met (licht)bruisend mineraalwater in een grote kan met ijs.
Variatietip: schep diepgevroren blokjes watermeloen in de kan met limonade in plaats van ijsblokjes.

Ook interessant