Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Limburger cheese

Ben met een vertaalklus bezig en steek heel wat uren met mijn neus in het culinair woordenboek. Zie ik daar tot mijn verbazing:

Limburger cheese Sterk geurende en smakende kaas van Belgische oorsprong. Populair in de VS.

Kan me helemaal vinden in de uitleg. Sterk geurend, want deze uitgesproken geurige roodbacteriekaas wordt niet voor niets ‘stinkkies’ genoemd hier (oftewel stinkkaas). En van Belgische oorsprong, want door onze gedegen voedselkeuring zijn er geen geschikte ruimten meer om de kaas te laten rijpen (lees: elke rijpingskamer moet van grond tot nok betegeld zijn, geen bacterie krijgt meer de kans) en dus zijn de kaasboeren de grens over getrokken naar Belgisch-Limburg. Ludiek genoeg mag de kaas wel zo de grens over in ons vrij Europa. Maar dan: populair in de VS. Da’s helemaal nieuw voor mij. Nou folks, speciaal voor jullie. Im lovin it.

Limburger cheeseburger, makes 2:

4 zuurdesemsneden
1 Limburger cheese (rommedoe)
stroop
rucola
geroosterd amandelschaafsel

Rooster de zuurdesemsneden. Snijd de kaas in plakken, lekker dik. En leg ze op 2 sneden brood. Smeer er stroop op en beleg met een flinke pluk rucola. Bestrooi met het amandelschaafsel en dek af met de andere sneden. Enjoy your meal.

XL? Neem er 2 sneden bij en wat extra kaas en maak er een dubbele van.

En ja, Limburger cheese is ook lekker op pizza. Drink er geen cola bij. Chips ook niet, ketchup lijkt me disgusting. Even op de grillplaat zou wel weer kunnen ja.

Ook interessant