Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó kun je zelf het lievelingstaartje van prinses Beatrix maken

zo-kun-je-zelf-het-lievelingstaartje-van-koningin-beatrix-maken.jpg

Heb jij altijd al willen weten wat de Oranjes tijdens de kerstdagen serveren? Het blijft natuurlijk gissen, maar één ding kunnen we je wel verklappen: de kans is groot dat ze genieten van een schwarzwalder chocoladetaartje. Dit is namelijk het lievelingstaartje van prinses Beatrix en zou dan ook regelmatig door de Oranjes worden gegeten.

En als je de ingrediënten van dit recept hoort, dan snap je wel waarom: de taart bevat namelijk allerlei lekkernijen, zoals: chocolade, kersen en vanille-ijs.

Favoriet van prinses Beatrix

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Want met onderstaand recept kun je namelijk straks zelf, tijdens de kerst, genieten van prinses Beatrix haar favoriete taartje: het schwarzwalder chocoladetaartje.

Ingrediënten (voor vier kleine taartjes)

Voorbereiding: 25 minuten – Oven: 15 minuten

  • 160 g pure chocolade in stukjes
  • 160 g boter in blokjes
  • 2 eieren + 2 eierdooiers
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 30 g bloem gezeefd
  • 240 g amarenekersen op siroop, uitgelekt en siroop opgevangen
  • cacaopoeder om eroverheen te strooien
  • vanille-ijs voor erbij
  • 4 muffinvormpjes van 250 ml, ingevet

Lees ook: Zó kun je zelf de favoriete kerstkoekjes van queen Elizabeth bakken

Zó maak je het klaar

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180ºC. Leg vervolgens op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes.
  • Smelt de chocola met de boter au bain marie in een hittebestendige kom, die je bovenop een pan met zachtkokend water zet (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer glad. Laat het vervolgens een beetje afkoelen.
  • Maak ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker lekker licht en romig. Spatel vervolgens het afgekoelde chocomengsel erdoor en voeg ook de bloem toe. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag en leg in elk vormpje drie kersen. Verdeel de rest van het beslag erover.
  • Bak de taartjes ongeveer 13 tot 16 minuten, totdat de bovenkant stevig aanvoelt en de randjes een beetje loslaten van de vorm. Het is de bedoeling dat ze van binnen nog een beetje vloeibaar zijn.
  • Haal de taartjes uit de oven en laat ze ongeveer vijf minuten afkoelen in de vormpjes. Keer ze vervolgens voorzichtig om op voorverwarmde borden. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder en verdeel de rest van de kersen erover. Serveer met vanille-ijs en giet wat van de opgevangen siroop erover.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Beau Monde
Beeld | Brunopress

Ook interessant