Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Liefhebbers opgelet: is deze zwarte chocolade iets voor jou?

chocolade.jpg

Goed nieuws voor chocoladefanaten. Na wit, melk, puur en roze is er nu een nieuwe variant: zwarte chocolade. 

Het gaat om de nieuwe reep Black ’n Burnt Barley, gemaakt door het IJslandse merk Omnom. Op ad.nl zijn ze enthousiast over de komst van deze reep. Naast de geijkte ingrediënten als cacaoboter, suikerriet en melkpoeder bevat de zwarte chocola ook mout en ‘actieve kool’. Dit laatste bestanddeel zou volgens gezondheidsgoeroes een effectief middel zijn om je lichaam van gifstoffen te ontdoen.

Zo ziet de zwarte chocoladereep eruit.

Reserveren

Webshop chocoladeverkopers.nl en chocoladewinkel Chocolatl in Amsterdam bieden de reep, vooralsnog als enige in Nederland, te koop aan. Goedkoop is-ie niet: een reep van 60 gram kost € 8,50 in de webshop. Ondanks het fikse prijskaartje is de nieuwe zwarte chocolade populair: de eerste lading was al snel uitverkocht. Inmiddels zijn de repen weer verkrijgbaar in de webshop. En mochten ze straks weer op zijn, dan kunnen geïnteresseerden een reservering plaatsen.

Mout

De ondernemers achter chocoladeverkopers.nl spreken van craft chocolate, wat inhoudt dat de makers de chocolade van boon tot reep hebben gefabriceerd. De ondernemers voelen zich aangetrokken tot ‘de echte en complexe smaken van natuurlijke chocolade’, zo melden ze in het persbericht. Het gaat volgens het chocolade verkopende tweetal niet alleen om het snoepen, maar juist om het proeven. De gebrande mout in de nieuwe Black ’n Burnt Barley-reep is volgens hen een knipoog naar de hippe craftbiertjes die nu overal verkrijgbaar zijn.

Koffiesmaak

Benieuwd waar de reep van zwarte chocolade naar smaakt? Volgens Omnom heeft hij iets weg van koffie, dit vanwege de smaak van de gebrande mout en cacaobonen.

Bronnen | ad.nlchocoladeverkopers.nl
Foto’s | iStock, omnomchocolate.com, chocoladeverkopers.nl

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant