Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Licht pittige kaassoep

licht-pittige-kaassoep.jpg

Mevr. Janssens licht pittige kaassoep

Een lekkere soep kan altijd: als lunch, diner of tussendoor. In de Soepkalender staan 365 verschillende soeprecepten; voor elke dag een ander soepje. Wat eten we op 7 februari? Licht pittige kaassoep van mevrouw Janssen:

Voor 2 personen haal je de volgende ingrediënten in huis:

20 g boter
1 ui, gesnipperd
20 g bloem
300 ml kippenbouillon
50 ml (slag)room
50 g geraspte oude Goudse kaas
(Gehakte) peterselie

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en bak de uisnippers zachtjes ca. 2 minuten, zonder ze te laten kleuren. Roer de bloem erdoor en laat al roerende 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, een scheut (ca. 100 ml) van de koude bouillon erbij. Roer op een matig hoog vuur tot het mengsel glad en gebonden is. Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de bouillon erdoor en blijf roeren tot het een glad mengsel. Kook de soep 2-5 minuten zachtjes. Roer de room en de kaas erdoor en laat de kaas al roerende smelten. Breng de soep op smaak met peper en bestrooi hem met peterselie.

(Bron: Soepkalender van Anya van de Wetering, ISBN 978 90 799 6107 8)

Ook interessant